Att definiera ett mål är bara första steget mot att nå dit. Det krävs fokus, uthållighet och rätt verktyg för att lyckas. DHLT:s medlem IB Transport har gjort den resan.

I våras fick DHLT i uppdrag från DHL eCommerce att arbeta för ökad beläggningsgrad i deras paketskåp. I det projektet har vi utfört följande.

  • Utvecklat en smidig app för chaufförerna.
  • Utvecklat metodik och verktyg för målstyrning åt transportören.
  • Coachat varje åkeri att komma igång med den nya metoden och tekniken.

Appen

Chauffören surfar till dhlt.se/swipbox i sin mobila webbläsare och sparar sidan som genväg på startskärmen. Ingen inloggning krävs. Appen minns den valda terminalen.


 

Verktyg för målstyrning

Alla medlemsåkerier har tillgång till kraftfulla verktyg på dhlt.se. Senast i raden är nedan målstyrning för DHL:s paketboxar. Ansvarig chef på åkeriet ser dagsfärska nyckeltal på hur väl chaufförerna presterar mot mål.

Nedan exempel kommer från IB Transport i Västerås. De har visat sig vara proaktiva i att ta till sig ny teknik och metodik, vilket också syns i deras resultat. Så snart de började med aktiv målstyrning blev staplarna gröna. Arnt Hjelm på åkerier betonar att de inte är fullt nöjda ännu.


 

Vi löser unika behov

Har ert företag unika behov? Når ni inte de resultat som ni eftersträvar? Saknar ni metoderna och verktygen? DHLT kan ta fram unika och kompletta lösningar på svåra utmaningar. Kontakta mig på jon@dhlt.se eller 08-802954.

Jon Shubeli

Jon Shubeli

Verksamhetsutvecklare

Med passion för datadriven verksamhetsutveckling. Kontakta mig

Skriv en kommentar