I början av juni besökte jag flera av våra medlemsåkerier. Det har varit fantastiska dagar med många intressanta och lärorika möten.
Jag har träffat åkerier som haft verksamheten i familjen under generationer och att ”åkeriyrket” finns i ert DNA är tydligt.
Det är också tydligt hur mycket kunskap och erfarenhet ni alla besitter. Ni vågar satsa och ni tar er an nya utmaningar, jag är imponerad av ert driv! Ett stort tack för givande samtal och för att ni delar med er av er vardag, framgångar och utmaningar.

Min resa denna gång började i Skåne med ett besök hos Falkenklev Logistik. Utöver besök på kontoret och terminalen fick jag även se byggnationen av den nya Solparken som kommer att invigas i höst. Efter Malmöbesöket bar det vidare till Falkenklev Logistik och deras verksamhet i Helsingborg.
Tack Calle Svantesson, Victor & William Falkenklev och team!

Falkenklevs imponerande projekt med egen Solpark, wow!
Den nya Solparken, som beräknas vara i drift under hösten, kommer att producera över en miljon kilowattimmar och blir en del i deras elektrifiering av fordonsflottan. Ett sätt för att säkerställa fossilfri egenproducerad solel till sina transport- och lastbilar.

Vidare mot Jönköping där jag träffade Jörgen Gustafsson, Rosenlunds Åkeri. Efter en fika blev det rundvandring och Jörgen visade mig deras olika verksamheter, vilket är många. Jag fick även se ögonstenen som kommer att visas upp på Elmia mässan i augusti.
Tack Jörgen och Göran Gustafsson!

En Peterbilt av årsmodell 1968.
På Elmia kan ni se denna skönhet med tillhörande trailer.
Renovering och lackering mm har gjorts i deras egna verkstäder.

Vidare mot Borås för att träffa Lars Björshall. Det blev en heldag med Lars och vi började med ett besök på Stures Åkeri och efter det Terminalen för att sedan se den stora expansionen av företag i Viared. Efter lunch bar det av mot Sexdrega för studiebesök på Arom Dekor för att se bl a tillverkningen av AdBlue, mycket intressant!
Tack Lars och kollegor för att ni tog er tid med mig denna dag.

DHL’s nya paketskåp för utomhusbruk (ersätter tidigare Swipbox). DHL gör en genomlysning av möjliga platser för placering i Sverige. Testskåpet står vid Service Point på terminalen i Borås.

Lars med kollegorna på Hasse Svenssons.

Turen gick vidare till Sexdrega för ett studiebesök på Arom-Dekor. Här fick vi bl a se tillverkningen av AdBlue. Stures Åkeri har 6 tankbilar som levererar AdBlue i hela Sverige.

På väg mot Halmstad stannade jag till i Falkenberg för att träffa Torbjörn Andersson, SA Data. Intressant att få ta del av arbetet som
SA Data gör för många av åkerierna. Dessa innovativa lösningar kvalitetssäkrar samt sparar mycket tid och pengar.

Väl på plats i Halmstad besökte jag Harplinge Transport. Syskonen Martina och Mårten har tagit över familjeansvaret och driver åkeriet sedan många år.
Tack Martina och Mårten!

Mårten Pettersson sitter i Valberedningen och Martina Skoglöf som Revisors Suppleant i DHLT’.

I höst är det dags för nästa Roadtrip och då kommer jag tillsammans med Jörgen Persson att resa norr över.

Trevlig sommar!
Camilla Lennhammer juni 2022

Camilla Lennhammer

Camilla Lennhammer

Passion för att leverera hållbara resultat och ökat kundvärde. Kontakta mig

Skriv en kommentar